Schoorsteen, Vogelnest verwijderen, Dakgoot schoonmaken
Informatie

Schoorsteenveger

Het goed vegen van schoorstenen is een ambacht op zich. Dit moet zorgvuldig en betrouwbaar gebeuren. De medewerkers van CMB Cleaning Services zijn speciaal opgeleid om uw schoorsteen vakkundig te vegen.
Wij gebruiken daarvoor een speciaal schoorsteenveegsysteem waarmee wij uw schoorsteen van binnenuit kunnen bereiken. Wij hoeven dus enkel op uw dak te komen als daar een absolute noodzaak toe is.
We beginnen altijd met het beschermen van uw interieur. Het roet in de haard wordt stofvrij opgezogen en meegenomen.
Tot onze werkzaamheden behoren verder: het verwijderen van hardnekkige verstoppingen door vogelnesten, het plaatsen van kraaienkappen en het plaatsen van schoorsteenkappen. Enkel indien noodzakelijk en indien u ons hiervoor opdracht geeft. Tijdens onze werkzaamheden voeren wij een visuele inspectie uit van het rookkanaal.
Na de werkzaamheden ontvangt u de factuur per e-mail. Hiermee kunt u aantonen dat uw schoorsteen is geveegd.

Vogelnest verwijderen

Sporadisch stuiten we bij het schoorsteenvegen op hardnekkige verstoppingen, meestal veroorzaakt door achtergebleven vogelnesten. Deze hechten zich aan de wanden van het rookkanaal. Vogelnesten zijn een belangrijke oorzaak van schoorsteenbranden. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat rook gemakkelijk naar binnen slaat.
Extra inspanningen zijn daarom nodig om de vogelnesten te verwijderen. Hiervoor geldt een meerprijs. Of er in uw rookkanaal sprake is van vogelnesten, weten we helaas pas tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden. Op dat moment overleggen we met u over bijkomende kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het verwijderen van vogelnesten gebeurt tegen een eerlijk tarief op basis van de werkelijk bestede tijd.

Dakgoot schoonmaken

De functie van dakgoten is het afvoeren van hemelwater. Een schone dakgoot voorkomt lekkages in uw huis en houdt bovendien uw gevel, ramen en bestrating schoon.
Tijdens de herfstperiode valt er veel blad van de bomen. Door deze bladeren, maar ook door takken, zand en dakpangruis kunnen dakgoten en de hemelwaterafvoer verstopt raken. Het reinigen van de goot is dan noodzakelijk.
CMB Cleaning Services reinigt goten betrouwbaar en vakkundig. Onze medewerkers klaren de klus zonder dat u er omkijken naar heeft. Vanzelfsprekend laten we de boel netjes achter.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan